Ekologisk hudvård - Vårens ansiktsvatten är något att längta efter!

Gick ut på balkongen precis och höll på att frysa ihjäl. Det är förvisso inte så många minusgrader längre, men vinden ligger på rejält och även om snön snart har smält och gett sig av från gräsmattorna så FRYSER jag huh! På dumburken säger väder-Tone att det kommer fortsätta vara kallt och blåsigt men det säga också att våren väntar  runt hörnet. Den hårda vintern är snart över känns det som. Såhär är det att vara född i Sverige. Såhär är det att ha klimatet i blodet. Bokstavligen. Ständigt denna längtan efter något annat väder. Konstant detta kverulande om vindar, grader, regn, högtryck och lågtryck och övertryck.

Huden är den del av kroppen som influeras mest omedelbart av vädrets makter. Är det kylslaget och torrt, blir huden följaktligen kall och torr. Vill du hjälpa kroppen största organ att hantera dessa omständigheter gör du vist i att smörja den med diverse återfuktande krämer. Personligen varvar jag 3 differentierade typer av bra ekologisk hudvård (ansiktskträmer) just nu, samtidigt som jag inleder och avrundar varje dag med en återfuktande ansiktsmask. Jobbigt? Ja. Det blir såklart ett himla smörjande. Men likväl en helt nödvändig kur för att stå emot klimatats försök att russinifiera min lilla hud.

Botaniserade bland ett par stycken ekologiska recept, och fann en finmix för ett blomsterprunkande ansiktsvatten som jag bara måste dela med mig. Det här inger så mycket vårkänslor att det känns ändå ut i tåspetsarna. Föreställ dig när vi står där i vackra maj och kan göra det här! 

Ekologisk hudvård - Vårens finaste ansiktsvatten

Till våren när det är som finast och de vilda växterna omger oss med sina fabolösa färger. Bege dig då ut i vildmarken och plocka en doftande mix av blommor och blad; ekologisk hudvård när den är som allra, allra bäst!

Följande mix blir ett både stärkande och rengörande ekologiskt ansiktsvatten:

1 liter vatten
5 maskrosor
5 björklöv
5 tusenskönor
5 smultronblad
5 tussilagoblad
5 ängsyrastjälkar

Gör såhär:
Häll upp vatten i en stor kastrull och lägg i örterna. Lägg på locket och sätt på värmen. Precis när vattnet börjar koka, drar du av kastrullen från plattan. Låt sedan blandningen stå och dra i ungefär en timme. Sila sidan allt. Applicera med bomullstuss.

Du kan spara det som blir över i kylskåpet. Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0