Ekologisk hudvård: TV - reklamen ljuger fett och din hud är förloraren

Innan jag beklagar mig. Vill första tips om en blogg som brinner för ekologisk hudvård. Här hittar man tips, tyckande och recensioner om ekologisk och naturlig hudvård, skönhetsprodukter, smink & annat livsviktigt. Upplyftande tycker jag.   

Satt just nu och glodde på Tv och det var ett reklaminslag från en hudvårdsjätte där en slätkindad hudvårdsexpert rekommenderade pissiga, påvra hudvårdsprodukter. (Och nej, jag tänker inte avslöja vilket märke det är frågan om.)Samtidigt utlovade hon evig ungdom för huden och en massa andra lögner som borde vara förbjudna att ens yppa för sina medmänniskor. Jag menar, hon står ju där och ljuger. Ljuger konsumenterna rakt upp i ansiktet. Produkterna hon pushar för är dessutom massproducerat skräp; syntetiskt, kemiskt, konstgjort och innehåller en massa skit som är allt annat än hälsosamt för din hud.

Vi blir blåsta på dåliga hudvårdsprodukter

Eller för att uttrycka det mer specifikt: produkten hon "rekommenderar" innehåller både Parabener och mineralolja. (Jag har kollat innehållsförteckningen.) Det betyder att den kan vara både cancerframkallande, hormonrubbande, och samtidigt baserad på samma typ av olja som man använder i symaskiner och för att rostskyddsbehandla metalldelar - aka mineralolja. Varför köper vi det här? Varför går vi på de här lögnerna? Ingen skulle ju kunna stå med en stor fet ostdrypande pizza i tv och påstå att om du äter massor av pizza varje dag så kommer du per automatik att bli smal, snygg och framgångsrik. Det skulle inte ens vara reklamtv. Det skulle vara komedi. Men när det gäller hudvårdsprodukter så skrattar vi inte. Då köper vi istället. Och går på skitsnacket. Återigen: varför? Jag har bara ett svar på den frågan. Och det är för att vi helt enkelt inte vet bättre. Vi är ännu inte tillräckligt medvetna, upplysta. Och så länge vi inte tar reda på vad våra skönhetsprodukter verkligen innehåller, kommer hudvårdsjättarna att kapitalisera på vår okunskap.

Vem skriver boken Äkta ekologisk hudvård?

För ett par år sedan skrev Mats – Eric Nilsson den revolutionerande boken "Äkta vara" och spred en bred medvetenhet om tillsatserna i maten vi äter. På många sätt är "Äkta Vara" en bok som förändrade vårt förhållande till maten. Storföretagen som länge åtnjutit miljardvinster genom att producera usla halvfabrikat fick stora skälvan och vart plötsligt tvungna att slå upp främmande begrepp såsom ekologisk, naturlig och organisk i svenska akademins ordlista. Detta för att konsumenten nu, för första gången sen femtiotalet, började ställa krav på matens innehåll, och inte bara stirrade sig blind på priset, priset, priset.

Detta är förstås en utveckling jag välkomnar. Mat är viktigt. Inte minst för din hud. Men hudvård är också en viktig komponent för din allmäna hälsa. Och det hjälper liksom inte att vi å ena sidan är supernoga med maten vi stoppar i oss, samtidigt som vi föder huden med synetiskt skräp. Frågan är självklar. Vem tar ansvaret och skriver boken "Äkta hudvård"? Det är hög tid nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0