Förhindra hudens åldrande med rätt hudvård!

I många avseenden så definierar utseendet på din hud uppfattning av din ålder. Det är väl inte ett så konstigt påstående egentligen. Rynkor, fläckor, linjer och alltmänt hängig hud är knappast något vi förknippar med ungdom och välmående, eller hur?

Grundregeln är att ju äldre du blir, desto mer måste du öka dina ansträngningar för att vårda din hud och förebygga dess åldertecken. Varför? Jo, för att när huden är ung så är den i högre grad naturligt motståndskraftig mot åldrande. Ung hud har en god balans mellan fukt och fett. Nybildningen av hudceller är väldigt produktiv, och dessutom är bindväven intensivt rik på collagenfibrer - detta som gör att huden blir fast och spänstigt.


Efter tonåren måste du aktivt vårda din hud

Någonstans efter tonåren börjar dock hudens produktion av nya celler att avta samtidigt som fuktproduktionen blir långsammare. Detta sätter förstås spår. Det är inte svårt att göra den ekvationen. Med tiden - och efter successiv exponering av UV - strålar, fria radikaler etc - blir hudens yta ojämn. På sikt framträder rynkor och linjer och andra tydliga ålderstecken.

För den som vill maximera hudens ungdom, och förhindra åldrandet, finns det aktiviter som hjälper. Det går att förhindra farten på hudens åldrande. Du måste bara lägga manken till, och ha kunskap om hur du ska gå tillväga.


Hudvårdens viktigaste aktiviteter

Viktigast av allt om du frågar mig är rengöring och återfuktning. Är du intresserad av att hålla din hud ung och fräsch, ska dessa två aktiviter vara grundläggande. Jag rekommenderar att du bankar in dem i skallen som ett mantra. Rengöring och återfuktning. Återfuktning och rengöring. Därtill: eftersom jag lever som jag lär, vill jag starkt rekommendera att du sköter om din hud med kvalitativ, ekologisk och naturlig hudvård. Ge den för guds skulle inte en massa syntetiskt skräp och osunda kemikalier. Då kommer den att se allt annat än naturlig ut.


Ta reda på vilken hudtyp du har!

Oavsett vilka produkter du använder, finns det några grunder att följa när det gäller rengöring och återfuktning. Du bör exempelvis alltid rengöra ditt ansikte på kvällen innan du går och lägger dig. Gör du detta, kommer din hud att åldras bättre och med en högre grad av hälsa och kvalitet. Även om du inte burit smink under dagen, ska du ändå rengöra den. Huden utsätts nämligen varje dag för smuts, föroreningar, damm och andra påfrestningar. Hur du ska rengöra din hud och vilka hudvårdsprodukter du ska använda, är helt beroende avvilken hudtyp du har. Alltså om den är torr eller fet eller, som jag, en blandning där emellan.

En misstag många gör är att man testar alla möjliga hudvårdsprodukter INNAN man vet vilken hudtyp man har. Det är ungefär som att äta mediciner på måfå utan att veta vilken sjukdom man har. Så innan du fyller badrummet med världens samlade hudvårdsprodukter, ta reda på vilken hudtyp du har. Då blir det också mycket enklare att hitta rätt i djungeln av produkter!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0