Gör dina egna ansiktsmasker - ekologisk hemma-hudvård!

Så här lagom efter fet julmat, otäck nordanvind och andra hemskheter som fulifierar huden tänkte jag bjussa på lite verkligt hemlagad ekologisk hudvård. Nämligen några bra och enkla tips på hur du blandar dina egna ekologiska ansiktsmasker.

1. Djuprengörande ansiktsmask
Ingredienser:
1 st Avokado normalstor
1/2 msk vetekli
1 tsk flingsalt
Ett par droppar olivolja

Gör såhär:
Mixa ihop alla ingredienser i en lagom stor skål och låt stå i några minuter. Rengör ditt ansikte med ljummet vatten. Applicera ansiksmasken och låt den sitta kvar i minst en kvart och inte längre än trettio minuter. Den här masken peelar effektivt bort gammal och död hud, saltet drar ur gammal vätska, och lämnar plats för nya fräscha rosenkinder!

2. Ansiktsmask mot torr och narig vinterhud
Ingredienser:
1 st avokado
1 liten bit banan


Gör så här: Mixa ihop och låt stå i några minuter. En avokado innehåller massor av fetter som är bra för torr hy, och bananen kompletterar  avokadon med andra välgörande vitaminer och godsaker för huden. Rengör ansiktet med ljummet vatten och en rengörningskräm som är mild och inte torkar ut huden (rekommenderar framförallt ekologisk hudvård från Estelle & Thild.). Applicera sen masken med små lätta rörelser över hela ditt ansikte men undvik de tunna hudpartierna runt ögonen. Du kan ha i masken i ungefär en halvtimme, minst tjugo minuter för full effekt.

3. Ekologiska hudvårdprodukter i vinter
Överhuvudtaget gäller det att hålla huden i bra fuktbalans i vinter. Ni vet själva hud d-vligt det kan vara med det torra, nariga, spruckna ansiktsskinnet- usch! Hudvårdsprodukter jag kan rekommendera, som bas vid sidan av diverse ansiktsmasker, är definitivt en ekologisk hudvårdande ansiktscreme från mitt favvisar  som riktigt återfuktar huden  och som innehåller mandelolja, sheabutter och vitamin A, B och en massa bra fetter. Eller den enkla, men sååå härliga Vildros fuktighetskräm från Weleda.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0