Ekologisk och naturlig hudvård kommandostylish

Får ofta frågor om hudvård. Varför skiner din hud, frågar man mig. Vad är hemligheten? Jag vet faktiskt inte. Ärligt. Mer än att jag jobbar stenhårt varje dag på att se bra ut. Det är ett kall. En livsuppgift. Åtminstone fram tills man fyllt...ja låt säg förti. Sen är det bara att falla. Förfalla.

Hur som helst. Här är sex bra tips för naturlig hudvård. Glöm dom aldrig.

Mycket, mycket vätska
Mycket vatten varje dag är den vackra hudens viktigaste grund. Den som påstår otherwise är en idiot och charlatan och bluffmakare och ignorant och ....ja, ni förstår principen. Drick vatten.  Din hud kommer att tacka dig tusenfalt. Observera att det här rådet INTE innebär att du jämt och ständigt ska ränna runt med en petflaska och bäla i dig litervis med vatten varje timme. Det är inte bra. Det är sjukt. Var istället vid sunda vätskor och drick lagom. Begripligt, eller hur?


Väck din inre vampyr
Att sola är ungefär som att torka ett russin i superspeed.  Pigmentsfläckar, rynkor, torr hud - listan kan göra lång på solandets förfulande konsekvenser. Gör inte detta misstag. Ty ingen vill väl se ut som en söndersolad platinablektblond bitterfitta i femtioårsåldern?

Undvik kaffe, alkohol och sockerstinna drycker
En litet grundtips: Sköt ditt vätskeintag klockrent i veckorna så har du marginal till ordentligt drinksvullande om helgen. Så gör jag och alla mina systrar. Och vi är så vackra så.

Rengör fejjan varje kväll
Nu syftar jag förstås på grundläggande f-cking hygien, men likväl: glöm inte att rengöra nunan varje kväll. Avsluta gärna med en bra ekologisk hudvård & nattkräm för ansiktet, eller kanske ekologisk olja, om du inte är alltför känslig i huden för feta krämer.

Bajs in, bajs ut
Mat med mycket vitaminer och goda fetter är såååå viktigt för en snygg hy. Men trilskas du med att stoppa i dig bajs - socker, godis, fläsk, chips, BAJS - kommer du inom kort se ut som en skit; inte enbart på grund av det fläggiga fettet på lår och mage, utan också i fejset.

Go nuts med ansiktsticks och grimaser
Att arbeta med mun och ansiktsrörelser som en ticksskadad tourettshypokondriker på speed är fantastiskt bra för huden. Ett par minuter om dagen gör underverk. Att grimasera strammar åt och förebygger rynkor i ansiktet. Men för guds skull: gör dessa övningar ensam. Annars finns risk att Mr Sanatorium strax kommer springande med  stesoliden och galenpannatröjan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0